Lonkende Leesclub (online)

1 mei 2020 t/m 4 juni 2020 | Op Facebook

Kosten: GRATIS

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Samen één boek lezen en uitgedaagd te worden om er over na te denken. Zo word je nog enthousiaster over jouw favoriete boek of lees je nu eindelijk eens het boek dat je altijd al wilde lezen.

De Pest van Albert Camus

Het verhaal speelt zich af in de Algerijnse stad Oran, toen (1940) nog een kolonie van Frankrijk. Camus beschrijft de geleidelijke verovering van de stad door de ziekte. Op zeker moment wordt de stad van de buitenwereld afgesloten. Camus beschrijft de evolutie van de menselijke reacties bij het voortschrijdende onheil: van aanvankelijke onverschilligheid, over ontkenning naar wanhopige bestrijding en ten slotte berusting. Als eindelijk, na bijna een jaar, hulp komt vanuit Parijs, loopt het aantal doden terug en wordt de quarantaine opgeheven. Ondanks het verschrikkelijke drama eindigt het verhaal met een zekere opluchting en feeststemming. De Pest, het boek van Camus is op slag een bestseller geworden door de coronacrisis. 

Lees dit boek online!

Dit geweldige boek kun je lenen in de online Bibliotheek. Maar natuurlijk ook kopen bij je plaatselijke boekhandel.

Meld je aan via Facebook

Nu wij voorlopig vanwege de gezondheidscrisis niet bij elkaar kunnen komen zal de Lonkende Leesclub bijeenkomsten plaatsvinden in een besloten Facebook groep.

De eindbijeenkomst heeft een speciaal programma en is ook alleen toegankelijk via de facebookgroep Lonkende Leesclub.