Formulierenbrigade Purmerend

10 maart 2020, van 10:00 tot 12:00 | Elke week | Bibliotheek Purmerend

Kosten: GRATIS en zonder afspraak

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Veel mensen vinden het moeilijk om zelf formulieren (van bijvoorbeeld overheden) in te vullen of begrijpen de brieven die zij ontvangen niet helemaal. Daarom kun langs bij de formulierenbrigade in de Bibliotheek.

De vrijwilligers van de formulierenbrigade helpen bij het invullen van aanvraagformulieren of het lezen en begrijpen van brieven van instanties. Ook het uitleggen van bijsluiters kan daaronder verstaan worden. Deze hulp is gratis. De formulierenbrigade is er voor die inwoners van Purmerend en omgeving die er baat bij hebben!

Ouderen die het lastig vinden om een officiĆ«le brief te begrijpen, Laaggeletterden of anderstaligen die de taal niet helemaal machtig zijn maar ook jongeren die moeite hebben met het lezen en begrijpen van een contract en het invullen van een aanvraagformulier zijn van harte welkom.  

Via het Gilde Purmerend zetten vrijwilligers zich in om de werkzaamheden van de formulierenbrigade uit te voeren. Zij ontvangen hiervoor speciale scholing van de gemeente Purmerend en Bibliotheek Waterland.

De formulerenbrigade is er voor iedereen die ondersteuning wenst bij het invullen van formulieren. Voorbeelden daarvan zijn: aanvragen van (aanvullende) bijstand, vrijstelling van gemeentelijke belastingen en waterschapslasten, aanvragen WW, formulieren van het UWV e.d. Het invullen van belastingformulieren behoort niet tot de werkzaamheden van de formulierenbrigade. Wel kan men helpen met het verwijzen naar instanties die op dit gebied ondersteuning bieden.

De formulierenbrigade vindt plaats op de 2e etage in de bibliotheek te Purmerend. Een van de studiecabines is er elke maandag en dinsdag van 10.00 - 12.00 uur op die etage voor gereserveerd.