Cursus Omgaan met de digitale overheid

10 april 2020, van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Purmerend

Kosten: Gratis

Overheidsorganisaties verwijzen burgers steeds vaker naar hun websites. De Bibliotheek start daarom met een nieuwe computercursus voor senioren om hun hierin wegwijs te maken.

Vaak is een DigiD nodig als het gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om het zoeken van werk of om het doorgeven van een verhuizing.

Tijdens deze cursus leer je hoe je een DigiD kunt aanvragen en wat je ermee kunt doen. Ook leer je hoe je op de website van de gemeente, belastingdienst, UWV etc kunt inloggen om dan rechtstreeks zaken te kunnen regelen met die instanties. Niet alleen overheidsinstanties worden tijdens deze cursus behandeld, maar ook bij ziekenhuizen en verzekeringsmaatschappijen is vaak een DigiD nodig om zaken te regelen.

Data cursus: Vrijdag 10 april van 10.00 tot 12.00 uur en verder op 17 en 24 april.