Basiscursus computer Purmerend (GEANNULEERD)

17 maart 2020, van 15:00 tot 17:00 | Bibliotheek Purmerend

Kosten: € 32,50 voor leden en € 40,00 voor niet-leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Start van de nieuwe computercursus voor beginners die bestaat uit 9 middagen. Die bestaat uit twee onderdelen: De eerste 6 lessen kennismaken met de computer en internet en de laatste 3 lessen leren omgaan met digitale loketten.

De groep bestaat uit maximaal 8 personen. De eerste 6 lessen worden besteed aan een kennismaking met de computer: Wat kun je met een computer, wat is een bureaublad en welke functie zitten er op het toetsenbord? Later gaan we ons verdiepen in de mogelijkheden van het systeem Windows. Vensters openen en weer wegklikken, documenten maken, opslaan en kopiëren, illustraties invoegen en e-mails versturen. En hoe je informatie kunt zoeken op het internet.

De laatste 3 lessen worden besteed aan  omgaan met digitale loketten. Bijvoorbeeld informatie opzoeken via internet van de gemeente of digitale formulieren invullen van het UWV, hoe een DigiD-code kan worden aangevraagd en geactiveerd. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn het aanvragen van toeslagen bij de belastingdienst, het zoeken naar vacatures op werk.nl en het vinden van informatie over de opbouw van AOW. Ook wordt geleerd hoe gebruik te maken van www.overheid.nl en www.regelhulp.nl over zorg en sociale zekerheid.

De cursus is van belang voor mensen die nog  niet helemaal vertrouwd zijn met de computer en er tegenaan lopen dat zij nog niet gebruik kunnen maken van de toenemende  online dienstverlening vanuit de overheid. Het eerste gedeelte van de cursus wordt gegeven door ervaren docenten van ’t Gilde Purmerend en Omstreken en het laatste gedeelte door gecertificeerde Digisterker coaches.

Data cursus: Dinsdag 17 maart van 15 - 17 uur en verder op; 24 en 31 maart, 7, 14 en 21 april en op 12, 19 en 26 mei.