Basiscursus computer Volendam (GEANNULEERD)

16 maart 2020, van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Volendam

Kosten: € 32,50 voor leden en € 40,00 voor niet-leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Start van een nieuwe computercursus voor beginners die bestaat uit 9 ochtenden. De cursus gaat niet door vanwege te weinig aanmeldingen.

Een nieuwe computercursus voor beginners die bestaat uit 9 ochtenden. De groep bestaat uit maximaal 6 personen. De eerste 6 lessen worden besteed aan een kennismaking met de computer: Wat kun je met een computer, wat is een bureaublad en welke functie zitten er op het toetsenbord? Later gaan we ons verdiepen in de mogelijkheden van het systeem Windows. Vensters openen en weer wegklikken, documenten maken, opslaan en kopiëren, illustraties invoegen en e-mails versturen. En hoe je informatie kunt zoeken op het internet.

De laatste 3 lessen worden besteed aan omgaan met digitale loketten. Bijvoorbeeld informatie opzoeken via internet van de gemeente of digitale formulieren invullen van het UWV, hoe een DigiD-code kan worden aangevraagd en geactiveerd. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn het aanvragen van toeslagen bij de belastingdienst, het zoeken naar vacatures op werk.nl en het vinden van informatie over de opbouw van AOW. Ook wordt geleerd hoe gebruik te maken van www.overheid.nl en www.regelhulp.nl over zorg en sociale zekerheid.

De cursus is van belang voor mensen die nog niet helemaal vertrouwd zijn met de computer en er tegenaan lopen dat zij nog niet gebruik kunnen maken van de toenemende  online dienstverlening vanuit de overheid. Het eerste gedeelte van de cursus wordt gegeven door ervaren docenten van ’t Gilde Purmerend en Omstreken en het laatste gedeelte door gecertificeerde Digicoaches.

Data cursus: Maandag 16 maart om 10.00 - 12.00 uur en verder op: 23 en 30 maart. 6 en 20 april, 11, 18 en 25 mei en de laatste op 8 juni.