Wandeling door Edam 450 jaar vrijheid

6 augustus 2022, van 11:00 tot 12:00 | Bibliotheek Edam

Kosten: Kosten: Leden: € 5,00 / Niet leden € 7,50

wandeling door Edam

Wandeling “450 jaar op zoek naar vrijheid, verdraagzaamheid, verbondenheid, verscheidenheid”. In samenwerking met de VVV Edam organiseert de Bibliotheek een wandeling waarin duidelijk wordt gemaakt welke veranderingen er plaatsvonden na het jaar 1572.

In een kleine stad als Edam is dit duidelijk zichtbaar. De wandeling voert de deelnemers langs gebouwen die er al stonden en nieuwe gebouwen zoals een diversiteit aan kerken waar nu wel plaats voor was, al dan niet gedoogd. Een klein voorbeeld van verscheidenheid en verdraagzaamheid.

Duidelijk zichtbaar zijn de contouren van de -afgebroken- stadsmuur, gebouwd om de vrijheid van de inwoners te garanderen. Verweven in de wandeling is ook de geschiedenis van de Joodse Gemeenschap, uitgezocht door Het Waterlands Archief, die hier een vreedzaam bestaan kon leiden tussen 1641 en 1888.

Zichtbaar is ook wat het gevolg is als de sluizen worden opengezet, in 1573 belangrijk voor het Beleg van Alkmaar en de daarop volgende Slag op de Zuiderzee. Dit en meer komt u tegen tijdens deze interessante en ook zeker prettige wandeling.

De wandeling start bij Bibliotheek Edam waar u wordt opgewacht door een VVV-gids. De wandeling duurt 1 uur.

U kunt zich opgeven voor de volgende data: