TechLAB! Arduino vervolgcursus

25 juni 2022, van 10:30 tot 12:30 | OntdekLAB Bibliotheek Volendam

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Heb je altijd al meer willen weten over simpele elektrische schakelingen? En lijkt het jou leuk om zelf, met behulp van de Arduino (een 'microcomputer'), allerlei opdrachten met LED's, drukknopjes, weerstandjes en andere componenten te maken en te programmeren?

In de eerste cursus heb je onder andere geleerd hoe je met Arduino een digitale dobbelsteen met lampjes kunt maken. In deze vervolgcursus ga je met een DC motor aan de slag. Gaat het je lukken om het motortje links- en rechtsom te laten draaien? In de tweede les leer je hoe je met de Arduino een LCD display kunt bewerken. Een LCD display ken je misschien wel van het schermpje van een rekenmachine. En tenslotte gaan jullie in de laatste les de lampjes en geluiden van de Knight Rider auto namaken. Nooit van Knight Rider gehoord? Kijk dan even hier.

Ook deze keer krijg je weer les van een echte elektrotechnicus.

De dagdelen zijn:

zaterdag 11 juni van 10:30 – 12.30 uur
zaterdag 18 juni van 10.30 – 12.30 uur
zaterdag 25 juni van 10.30 – 12.30 uur

Voor Net-instappers en Einsteins van 10 t/m 16 jaar. Deelname is gratis. Mits de cursus nog niet is begonnen kan je je inschrijven via de pagina van 11 juni. LET OP: als je de eerste cursus niet hebt gevolgd wordt er verwacht dat je zelf al basiskennis bezit van Arduino.