Spreekuur Digitale Overheid

19 januari 2022, van 12:00 tot 16:00 | Elke week | Bibliotheek Purmerend

Kosten: GRATIS - Wel een afspraak maken

Je moet steeds meer dingen online regelen met de overheid zoals het aanvragen van zorgtoeslag of een afspraak maken bij de gemeente. Wij helpen graag hierbij. Ook als je hulp nodig hebt bij het maken van een online prikafspraak kun je bij ons terecht.

Online regelen van overheidszaken

Wij moeten steeds meer dingen zelf regelen met de overheid zoals het aanvragen van zorgtoeslag, een woning zoeken, een rijbewijs verlengen of een afspraak maken bij de gemeente. Je moet dan wel een DigiD hebben en met een computer kunnen omgaan. Veel mensen vinden dit toch nog lastig en daarom is er een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) geopend in de Bibliotheek Purmerend.

De hulp is gratis, maar vanwege de coronamaatregelen werken we op afspraak. Je kunt deze gemakkelijk inplannen door een mail te sturen naar sr-vrijwilligers@clup.nl of door te bellen met 0299 480 630.

Digitaal een afspraak maken voor de boosterprik?

Steeds meer mensen worden uitgenodigd om een afspraak te maken voor een extra coronavaccinatie, de boosterprik. Vanaf het moment dat een
geboortejaar aan de beurt is, kan men een afspraak maken. Dit gaat online met behulp van je DigiD.

Als je nog geen DigiD hebt, raadpleeg dan deze website.

Uitleg over online prikafspraak

Om mensen te informeren hoe online een prikafspraak maken werkt, is er een website gemaakt waarop dit wordt gedemonstreerd: Klik hier voor de demo.

Let op: vind je het maken van een online afspraak lastig, dan kun je tijdens de openingstijden van het Informatiepunt Digitale Overheid terecht. Ook zijn er in de Bibliotheek computers beschikbaar waar je direct mee aan het werk kunt.

Voor het maken van een afspraak heb je DigiD-gegevens en je mobiele telefoon nodig.