Spreekuur Digitale Overheid

8 juni 2022, van 12:00 tot 16:00 | Elke week | Bibliotheek Purmerend

Kosten: GRATIS

Je moet steeds meer dingen online regelen met de overheid zoals het aanvragen van zorgtoeslag of een afspraak maken bij de gemeente. Wij helpen graag hierbij. Ook als je hulp nodig hebt bij het maken van een online prikafspraak kun je bij ons terecht.

Online regelen van overheidszaken

Wij moeten steeds meer dingen zelf regelen met de overheid zoals het aanvragen van zorgtoeslag, een woning zoeken, een rijbewijs verlengen of een afspraak maken bij de gemeente. Je moet dan wel een DigiD hebben en met een computer kunnen omgaan. Veel mensen vinden dit toch nog lastig en daarom is er een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) geopend in de Bibliotheek Purmerend.

Elke woensdagmiddag is er tussen 12:00 -16:00 uur een vrije inloop in de Bibliotheek Purmerend op de 2e verdieping  (studiecabine 1).

De hulp is gratis. Wil je liever een afspraak maken voor een ander moment, stuur dan een e-mail naar sr-vrijwilligers@clup.nl of bel met 0299 480 630.

Digitaal een afspraak maken voor de Corona boosterprik?

Om mensen te informeren hoe online een prikafspraak te maken werkt, is er een website gemaakt waarop dit wordt gedemonstreerd: Klik hier voor de demo.
Let op: vind je het maken van een online afspraak lastig, dan kun je tijdens de openingstijden van het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) terecht. Ook zijn er in de Bibliotheek computers beschikbaar waar je direct mee aan het werk kunt. Voor het maken van een afspraak heb je DigiD-gegevens en je mobiele telefoon nodig. Als je nog geen DigiD hebt, raadpleeg dan deze website.