Mei Meet Maand van de Hartstichting

19 mei 2022, van 11:00 tot 16:00 | Bibliotheek Purmerend Bibliotheek Volendam

Kosten: Gratis

bloeddrukmeten

Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kun je elke donderdag*, vrijdag en zaterdag van 6 t/m 28 mei, onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf je bloeddruk komen meten bij de Bibliotheek in Purmerend en Volendam. Het meten is gratis en kan tussen 11:00 en 16:00 uur.

Meten is weten

Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar verhoogt wel de kans op een hartinfarct of beroerte. Vanaf je 40ste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Voel je je gezond, ook dan kan je een hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf je 40ste elk jaar je bloeddruk te meten. Ook als die nu goed is. Als het nodig is, kun je zelf met leefstijl tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. Tijdens de Mei Meet Maand kan je in de Bibliotheek onder begeleiding je bloeddruk meten.

De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Je krijgt ook concrete tips en adviezen over wat je zelf kunt doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.

*m.u.v. Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag

Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt.

— Hartstichting