Excursie Purmerbos

21 mei 2022 | Purmerend

Kosten: gratis

boswachter Staatsbosbeheer

Tijdens deze excursie ga je op stap met de boswachter van Staatsbosbeheer. Hij of zij neemt je mee op avontuur in het Purmerbos.

Wandelen met de Boswachters door het grootste bos in de regio Waterland, het Purmerbos. Vanaf de bibliotheek Purmerend rij je in een speciale bibliobus naar het Purmerbos (parkeerplaats de Es). De Boswachters hebben een avontuurlijke tocht uitgezet door het bos en het moeras. Misschien spot je wel een buizerd of Noordse woelmuis. Ook wandel je langs bijzondere struiken en bomen en loop je vast tegen de geschubde mannetjesvaren aan.

De wandeling is voor iedereen vanaf 6 jaar. Je wandelt 1,5 uur. Trek goede wandelschoenen of laarzen aan. De wandeling is niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen.

Er zijn 2 vertrektijden met de bibliobus vanaf de Bibliotheek Purmerend. Meld je vóór vrijdag 20 mei aan en zorg dat je op tijd bent voor de bus! De wandeling eindigt weer bij het beginpunt, daar kun je weer met de bus terug naar Bibliotheek Purmerend. Helaas zal er deze dag geen bibliobus rijden tussen bibliotheek Edam en het Purmerbos.

Je kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid naar het Purmerbos komen. Van 13.00 tot 16.00 uur kan je starten. Het beginpunt is op de parkeerplaats De Es, Westerweg 12 in Purmerend. Dan hoef je je niet op te geven.

(Foto credits: Staatsbosbeheer)