Meet & Greet met Bert Kops

14 mei 2022, van 14:00 tot 15:30 | Bibliotheek Purmerend

Kosten: GRATIS (vrije inloop)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Worstelfenomeen Bert Kops traint verschillende topvechters en bekende Nederlanders. Maar het leven van deze sympathieke Purmerender ging niet alleen maar over rozen. Gerlof Leistra schreef een boek over zijn leven. Kom een kopje koffie drinken met Bert terwijl hij over zijn boeiende leven vertelt.

In de voetsporen van zijn vader

In de voetsporen van zijn legendarische vader Bert Kops sr wordt ook Bertje veelvoudig Nederlands kampioen. Met ca. 30 titels is hij een van Nederlands succesvolste worstelaars. Hij traint samen met Anton Geesink, Chris Dolman, John Bluming en Wim Ruska, grote namen en pioniers van de vechtsport in Nederland. In 1972 werd Bert Kops uitgezonden naar de Olympische Spelen te München. Tijdens een actie van Palestijnse terroristen vonden Israëlische worstelaars de dood. Geschokt keerde Kops de Spelen de rug toe. Een ernstig ongeval belette daarna een internationale doorbraak.

Biografie

In KOPS! vertelt Bertje openhartig en ongezouten over zijn passie voor het worstelen en andere vechtsporten, over de tol van de training, zijn sportvrienden, zijn roerige jaren op de Wallen als portier van Casa Rosso, zijn ‘akkefietjes’ met justitie en natuurlijk over zijn bijzondere familie.  

Meet & Greet met Bertje

Deze middag kun je Bert ontmoeten en meteen een gesigneerd boek van hem kopen.

Bert Kops is te gast in de podcast van Wesley Dekker. Beluister deze aflevering via je favoriete platform of bij RTV Purmerend. Radiofrequentie 104.9 FM en televisiekanaal Ziggo 36 en KPN 1390. Wesley’s Podcast, elke maandag vanaf 21.00 uur.  

Biografie van Bert Kops

  • Kops

    Gerlof Leistra, Govert Wisse, Patricia Jimmink