Voorlezen in de Bieb

1 december 2021, van 15:30 tot 16:00 | Elke week | Bibliotheek Purmerend

Kosten: GRATIS

Iedere woensdagmiddag kunnen kinderen van 3 t/m 6 jaar aanschuiven bij het voorlezen in de bieb om daarna zelf mooie boekjes uit te kiezen.

Kom met je (klein) kind naar de bieb!

Voorlezen is leuk en belangrijk, voorlezen helpt kinderen de wereld ontdekken en van voorlezen krijg je kinderen die later heel graag zelf lezen. Onze tip: maak een ritueel van je bibliotheekbezoek. Op woensdagmiddag met je kindje naar de bieb, luisteren naar het voorlezen en met een zelf uitgezocht boek weer naar huis.

De mooiste voorleesboeken voor thuis

Samen op de bank onder een dekentje een boek voorlezen. Hoe gezellig is dat! Of bouw in de woonkamer een fort van dekens en zet er gezellige lampjes in. Gegarandeerd succes. Zoek jij een lekker voorleesboek voor jou en je kind en wil je er zélf ook van genieten? Dat lukt zeker met deze boeken: hartverwarmende verhalen, spannende avonturen met een dier in de hoofdrol. Lekker kwartiertje langer voorlezen!

• Nicola Kinnear Ssst! Stil!

Kleine Vos is anders dan de andere dieren. Ze houdt van stilte, geniet van kleine dingen en leest graag. De andere dieren hebben soms geen geduld en luisteren niet naar haar. Maar als het nodig is, kan Kleine Vos ook luid zijn en heel moedig. Prentenboek met kleurrijke, levendige illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Fictie, Kinderboek

Nederlands, 32 ongenummerde pagina's, Veltman Uitgevers, Utrecht, 2021

Gedrukt boek

Bekijk details van Ssst! Stil!

• Serena Romanelli Benno

korte verhalen voor lange avonden

Het is tijd voor de winterslaap van beertje Benno. Maar eerst vertelt Mama Beer verhaaltjes, over een olifantje dat geen zwembroek kan kopen en over een tapir die in zijn neus peutert. Na negen fijne verhalen valt Benno heerlijk in slaap. Prentenboek met sfeervolle, zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Fictie, Kinderboek

Nederlands, 26 ongenummerde pagina's, De Vier Windstreken, Rijswijk, 2021

Bekijk details van Benno

• Natalie Quintart, Philippe Goossens Lila het voorleesmuisje

Muis Lila houdt veel van lezen. Op een dag blijkt dat ze een bril nodig heeft. Die leent ze stiekem van kat Anatole. Maar als hij dat ontdekt, wil hij haar opeten. Lila weet hem ervan te overtuigen dat hij haar moet laten voorlezen. Dan hoeft hij zich nooit meer te vervelen! Prentenboek met kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.

Fictie, Kinderboek, Sprookjes

Nederlands, 26 ongenummerde pagina's, Clavis, Amsterdam, 2019

Gedrukt boek

Bekijk details van Lila het voorleesmuisje

• Bénédicte Carboneill Hoe loopt het af?

Wolf luistert naar een verhaal en wil dolgraag weten hoe het afloopt. Helaas kan hij zelf niet lezen. Misschien wil Uil hem voorlezen? Maar alle dieren zijn veel te bang voor Wolf. Behalve Konijntje. Prentenboek met sfeervolle, grappige aquareltekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Kinderboek, Fictie

Nederlands, 26 ongenummerde pagina's, Clavis, Amsterdam, 2017

Gedrukt boek

Bekijk details van Hoe loopt het af?

• Véronique Caplain Bang voor de wolf

Papa geit leest een lekker griezelig verhaaltje voor aan zijn kinderen, over een wolf. Tijdens het voorlezen horen ze vreemde enge geluiden, precies zoals in het verhaal. Maar er woont geen wolf in hun bos, toch? Prentenboek met expressieve kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Kinderboek, Griezelverhaal, Fictie

Nederlands, 26 ongenummerde pagina's, Clavis, Amsterdam, 2016

Gedrukt boek

Bekijk details van Bang voor de wolf