Schrijversontmoeting: Simon Kuper over meesterspion George Blake UITVERKOCHT

11 maart 2021, van 20:00 tot 21:00 | Online

Kosten: GRATIS

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

George Blake, geboren in Rotterdam is een van de bekendste dubbelspionnen uit de Koude Oorlog. De grote cineast Hitchcock werkte tot zijn dood aan een filmscenario over hem. Schrijver Simon Kuper schreef een boek over het leven van Blake.

De Vrolijke Verrader

George Blake is een van de bekendste dubbelspionnen uit de Koude Oorlog. Terwijl hij werkte voor de Britse inlichtingendienst heeft hij tientallen agenten verraden aan de Sovjets. Blake is geboren in Rotterdam, en sleet zijn laatste levensjaren in Moskou. Na zijn overlijden vorig jaar werd hij door Poetin geĆ«erd, en ligt nu tussen de KGB-kopstukken begraven. Zijn leven is meeslepend beschreven in De Vrolijke Verrader van Simon Kuper.   

Simon Kuper

Simon Kuper is een Nederland opgegroeide Brit, die vanuit Parijs schrijft voor de Financial Times. Zijn eerdere boeken gingen over sport en geschiedenis. De Vrolijke Verrader is gebaseerd op een ontmoeting met Blake in 2012, in de tuin van zijn datsja, even buiten Moskou. Kuper graaft onbekende episodes uit diens leven op, zoals de lezingen die Blake voor de Stasi gaf. En hij schrijft over de fascinatie van regisseur Alfred Hitchcock voor Blake. Tot aan zijn dood werkte Hitchcock aan een filmscenario over hem. Maar het boek is vooral doortrokken van de vraag hoe Blake tot zijn verraad kwam. En: waarom die stap voor hemzelf geen verraad betekende. 

Meld je gratis aan

Als je je aanmeldt via deze link dan krijg je een dag van te voren een zoomlink via de mail. Let op! Vergeet niet je emailadres bij de aanmelding in te vullen. De termijn voor aanmelden is verstreken.