De grote opening van het seizoen

19 september 2021, van 10:30 tot 17:00 | Purmerend

Op zondag 19 september vieren we de opening van het nieuwe seizoen. Van 10.30 – 16.30 uur bruist het in Bibliotheek Purmerend. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Je bent van harte welkom! Hieronder vind je het programma voor deze dag. Wil je meedoen aan de Babysoos of de Graphic Novel workshop? Meld je dan even aan. Het aantal plaatsen is beperkt.

Babysoos

09.30 – 10.15 uur

Voor de allerkleinste bezoekers hebben we een extra rustig moment uitgekozen om naar de Bieb te komen. Kom lekker zingen en lezen met je baby op schoot!

Meedoen is gratis, maar meld je even aan via deze link

Kunst uit de kast

10.30 -12.00 uur

Reis mee naar vroeger met kunsthistoricus Michiel Kersten. Aan de hand van onze collectie kunstboeken neemt Michiel je mee naar het Franse
Montmartre rond 1900. Samen met hem ontdekken we het verhaal achter de schilderijen van bekende kunstenaars zoals Vincent van Gogh, Auguste Renoir en Henri de Toulouse-Lautrec.

Bunna Tetu (Drink koffie)

11.00 uur en 13.00 uur

Meedoen aan de koffieceremonie Bunna Tetu is een belangrijk moment
in het sociale leven van Ethiopië. Een uitnodiging hiervoor is een teken van
respect en vriendschap. Bibliotheek Waterland nodigt jou uit! Kom kijken,
ruiken en proeven. Proost!

Knappe koppen

11.00 - 12.00 uur

Tijdens deze allereerste Knappe Koppen Kinderlezing van dit seizoen neemt schrijfster Bouwine Bergsma je mee op een reis door de tijd. Ze
vertelt over haar boek ‘Hoe alles begon: van oerflits tot nu’. Speciaal voor nieuwsgierige kids van 7 tot 10 jaar.

Wil je meer weten over deze editie van 'knappe koppen'? Klik dan hier

Dichter des Waterlands - Evert Smit

13.30 uur

De eerste Dichter des Waterlands, Evert Smit, draagt voor uit eigen werk en brengt een ode aan de bibliotheek. Laat je inspireren!

De geknipte gast

14.00 - 16.00 uur

De bekende schrijver en presentator Özcan Akyol interviewt onze burgemeesters Don Bijl en Karen Heerschop. Hij bevraagt hen over de fusie tussen Purmerend en de Beemster. Gaat dat wel goed? Wat zijn de cultuurverschillen? Hoe maken we verbinding? En welke rol heeft de bibliotheek hierin?

Workshop - maak je eigen graphic novel

15.30 – 16.30 uur

De bekende graphic novel auteur Aimee de Jongh leert je simpele tekentechnieken waarmee je zelf je eigen verhaal tekent. Tekenervaring of talent is niet nodig.
Dus doe mee!  Deze workshop is voor iedereen vanaf 15 jaar. Het aantal plaatsen voor deze workshop is beperkt, dus meld je nu aan!