Feestelijke opening van het OntdekLAB

16 oktober 2021, van 13:00 tot 16:00 | Volendam

Kosten: Gratis toegang

Tijdens de Kinderboekenweek start ook het OntdekLAB van Bibliotheek Waterland. Kan jij een robot programmeren? En wat zie jij door een VR bril? Doe mee met één van de mini workshops!

Pannenkoeken in 3D printen
Kijk hoe de 3D printer ook een échte pannenkoek kan printen. Kom proeven of hij net zo lekker is als de pannenkoeken die je thuis eet.

Op avontuur met VR
Zie het universum zoals nooit eerder; van olifanten tot de diepzee, van vulkanen tot het noorderlicht, van Los Angeles tot Mars. In Virtual Reality vlieg je de hele wereld over, kijk je bij een film achter de schermen en maak je in een handomdraai de mooiste kunstwerken.

Everybody Appy?
Wat een leuk lied! Maar hoe heet het? Wat een mooie plant! Maar wat is het? Wat een hoop Chinees! Maar wat staat er? Mobiele apps helpen je uit de brand, of laten jezelf, je oma, en je huisdier gekke bekken trekken, zingen, en er uitzien als een Van Gogh. Ook dát kan allemaal op deze dag.

LEGO laten leven?
Bouw je eigen LEGO robot en programmeer hem om te doen wat jij wilt!

En de Oscar gaat naar...
Maak de meest fantastische animatiefilmpjes via de stop-motion techniek. Je fantasie is de limit!

Buiten de lijntjes
Ook de allerkleinsten kijken hier hun ogen uit. Zelfs onze kleurplaten komen tot leven!

Maak je eigen robo-racebaan
Laat de Ozobot jouw zelfgetekende parcours afleggen. En via verschillende kleuren haalt hij allerlei capriolen uit!

Ga jij mee op ontdekkingsreis? We zien je op 16 oktober.