Zomerspeurtocht 'Wonen in de natuur'

24 juli 2021 t/m 21 augustus 2021 | Bibliotheek Waterland Purmerend

Kosten: gratis

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar en heb je nog geen plannen voor de zomer? Doe dan in de zomervakantie mee aan de speurtocht ‘Wonen in de natuur’. De gemeente Purmerend en Bibliotheek Waterland hebben deze speurtocht speciaal voor jou gemaakt!

Tijdens een mooie wandeling leer je alles over de natuur in de stad. Onderweg beantwoord je allerlei vragen over dieren, planten en alles wat er groeit en bloeit in Purmerend. De speurtocht is ook leuk om samen met broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes die net wat jonger of ouder zijn te doen. En als je toch aan het plannen bent, vraag je ouders of opa en oma ook lekker mee! Je hebt namelijk een smartphone mét internetverbinding nodig om de filmpjes te bekijken.

Het lopen van de speurtocht duurt ongeveer 60 minuten en er zijn mooie prijzen te winnen! Iedereen die het antwoordformulier uiterlijk 21 augustus inlevert, maakt kans op een van de prijzen. Eind augustus worden de winnaars bekendgemaakt.

Je kunt de speurtocht  tussen 24 juli en 21 augustus ophalen bij de Bibliotheek Waterland. Inleveren kan bij de Bibliotheek en Kinderboerderij 'De Ridder'.

Behalve mensen heeft Purmerend nog een heleboel inwoners. We willen dat Purmerend ook voor insecten, vogels en allerlei planten en dieren een fijne woonplaats is. In de speurtocht leren kinderen meer over hoe we, ook in een stedelijke omgeving, fijn met elkaar kunnen wonen in de natuur.

— Eveline Tijmstra, Wethouder