Filosofisch op reis

14 december 2021, van 20:00 tot 21:00 | Purmerend

Kosten: Leden: €5.00/ niet leden €7,50

Van alle vragen in deze wereld is ‘wie ben ik’ misschien wel de meest mysterieuze. In drie avonden gaat filosoof en schrijver Sara Kee op zoek naar wat identiteit is en hoe we het ontwikkelen. Ze staat stil bij de invloed die ervaringen, verhalen en andere mensen op ons hebben. In hoeverre vorm je jezelf en in hoeverre word je gevormd?

We leven in een universum van hokjes en tegenstellingen. Arm en rijk, man en vrouw, wit en gekleurd, hetero en LHBT+. Maar vat een opeenstapeling van categorieën samen wie er achter jou schuil gaat? En wat als je tussen die hokjes in valt? In deze serie lezingen kijken we naar identiteit en hoe deze steeds in beweging blijft. We proberen een antwoord te vinden op de vraag: "Hoe kan je ten midden van die onstuimigheid toch handelen op een manier die je trouw aan jezelf zou noemen?" 

Deze filosofische ontdekkingstocht voert ons drie avonden langs de verhalen van schrijvers Sara Kee, Thomas Meier en Naeeda Aurangzeb.

2 nov   20.00 uur Sara Kee Bibliotheek Purmerend
23 nov 20.00 uur Thomas Meijer Bibliotheek Purmerend
14 dec 20.00 uur Naeeda Aurangzeb Bibliotheek Purmerend

Kaarten kosten per avond €5,00 voor leden en €7,50 voor niet-leden. Korting: drie avonden €12,50 voor leden en € 20,00 voor niet-leden