Meer taal? Meer kansen!

25 mei 2021 t/m 25 december 2021 | Op locatie

Ben je docent in het primair onderwijs? Doe dan samen met je school gratis mee aan dit project, en krijg een masterclass voor het hele team, een groepsbezoek voor de midden- of bovenbouw én 25 boeken voor de onderbouw cadeau!

In bijna elke klas vind je leerlingen die tweetalig worden opgevoed. Zij spreken naast het Nederlands ook hun moedertaal. Vaak ligt thuis de focus op de moedertaal, en op school wordt verwacht dat de leerlingen Nederlands spreken.

Maar taal is ook een onderdeel van je identiteit. Het achterlaten van je moerstaal zodra je de school binnenstapt, voelt soms als het thuislaten van een stukje van jezelf. Daarbij blijkt uit onderzoek dat meertalige kinderen beter presteren wanneer zij ook hun moedertaal mogen inzetten op school. En dat dit zelfs een positief effect heeft op het taalgevoel van hun klasgenoten. Meertalig zijn biedt dus ook kansen!

Wil je weten hoe jij hiermee aan de slag kunt in de klas? Meld je dan nu aan! Deelname is gratis. We ontvangen hiervoor subsidie van 'Het Leesoffensief.'

Meld je aan