Agenda OntdekLAB

• Maak je eigen animatiefilm Bekijk details

Van 16:00 tot 17:30 | Volendam

Hey! Ben jij tussen de 6 en 12 jaar en droom je ervan om je eigen animatiefilms te maken? Doe dan mee met onze workshop en maak je eigen Stop-motionfilm!

wo 08 dec

• Programmeren met Scratch Bekijk details

Van 16:00 tot 17:30 | Volendam

Stap in de wereld van het programmeren! Verbaas je ouders, vrienden, familie of docenten met jouw zelf gemaakte animatiefilm of laat ze het tegen elkaar opnemen in jouw eigen videogame. Speciaal voor tieners (10-16 jaar) heeft Bibliotheek Waterland een workshop ontwikkeld: ‘Programmeren met Scratch’.

do 09 dec

• LEGOLAB! Word een LEGO masterbouwer Bekijk details

Van 16:00 tot 17:30 | Volendam

Vind jij het ook zo tof om met LEGO de mooiste bouwwerken te maken en vraag je je daarna wel eens af hoe cool het zou zijn als ze écht tot leven kunnen komen? Doe dan mee aan deze workshop, speciaal voor alle LEGO fans van 8 - 14 jaar. We leren je om de nieuwste LEGO WeDo sets te bouwen én programmeren.

do 09 dec

• OntdekHack! De Micro:bit Bekijk details

Van 16:00 tot 17:30 | Volendam

Een eigen Micro:pet maken? Een inbraakalarm op je slaapkamer? Een citroen een toontje lager laten zingen? Pfff, no problemo!

wo 15 dec

• Kerstkaart maken met de Green Screen Bekijk details

Van 16:00 tot 17:30 | OntdekLAB Volendam

Green Screen verwijst naar een doek of ruimte met een heldere groene kleur. Elke kleur is mogelijk, maar groen contrasteert het beste met onze huid. Dit wordt als achtergrond gebruikt als je het later wilt vervangen voor iets anders. In de foto of video kan de groene kleur 'uitgegumd' worden met behulp van de computer.

do 16 dec

• ArtLAB! Schilder en boetseer in VR Bekijk details

Van 16:00 tot 17:30 | OntdekLAB Volendam

Er is echt van alles mogelijk in Virtual Reality. Maak een geanimeerd schilderij, ontwerp kleding, of boetseer een standbeeld!

vr 17 dec

• RoboLAB! Speeltuin Bekijk details

Van 16:00 tot 17:30 | Ontdeklab Bibliotheek Volendam

In het OntdekLAB staan allerlei robots waar je mee kunt experimenteren. Bijvoorbeeld kleine Ozobots die je met kleurcodes kunstjes kunt laten doen. Maar ook de Dash en Cue robots die je met een visuele programmeertaal op de iPad gaat besturen. En niet te vergeten een Meccanoid robot die je met je stem kunt aansturen.

wo 22 dec

• GameLAB! VR Beat Saber Bekijk details

Van 16:00 tot 17:30 | OntdekLAB Volendam

Beat Saber is de populairste VR game van dit moment. Gewapend met twee lichtzwaarden en een dosis adrenaline ga je op de beats van verschillende artiesten de kubussen te lijf.

do 23 dec

• FilmLAB! Filmen met de Green Screen Bekijk details

Van 14:00 tot 17:00 | OntdekLAB Bibliotheek Volendam

Heb jij altijd al de hoofdrol in je eigen film willen spelen? Lijkt het je leuk 'short' (korte) film te maken met toffe special effects door gebruik te maken van een Green Screen?

wo 29 dec

• LED lichtshow met de Micro:bit Bekijk details

Van 14:00 tot 17:00

Wist je al dat je met de Micro:bit LED-verlichting kan besturen? Handig in deze donkere dagen!

wo 05 jan