Agenda OntdekLAB

• Word een Lego-masterbouwer Bekijk details

Van 16:00 tot 17:30 | Volendam

Vind jij het ook zo tof om met LEGO de mooiste bouwwerken te maken en vraag je je daarna wel eens af hoe cool het zou zijn als ze écht tot leven kunnen komen? Doe dan mee aan deze workshop, speciaal voor alle LEGO fans van 8 - 14 jaar. We leren je om de nieuwste LEGO WeDo sets te bouwen én programmeren.

wo 20 okt

• Pas op voor digitale oplichters Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Volendam

In 2020 werd er voor bijna 50 miljoen euro aan schade door digitale oplichting opgegeven. In veel gevallen had de schade beperkt kunnen blijven als de oplichter snel was ontmaskerd. Wil jij jezelf en jouw omgeving beschermen tegen internetcriminelen? Kom dan naar onze informatie-ochtend.

ma 25 okt

• Maak je eigen animatiefilm Bekijk details

Van 16:00 tot 17:30 | Volendam

Hey! Ben jij tussen de 6 en 12 jaar en droom je ervan om je eigen animatiefilms te maken? Doe dan mee met onze workshop en maak je eigen Stop-motionfilm!

wo 27 okt

• Programmeren met Scratch Bekijk details

Van 16:00 tot 17:30 | Volendam

Stap in de wereld van het programmeren! Verbaas je ouders, vrienden, familie of docenten met jouw zelf gemaakte animatiefilm of laat ze het tegen elkaar opnemen in jouw eigen videogame. Speciaal voor tieners (10-16 jaar) heeft Bibliotheek Waterland een workshop ontwikkeld: ‘Programmeren met Scratch’.

do 28 okt

• OntdekHack! De Micro:bit Bekijk details

Van 16:00 tot 17:30 | Volendam

Je mobiele telefoon besturen? LED's programmeren? Een citroen een toontje lager laten zingen? Pfff, no problemo!

wo 03 nov

• Virtueel op reis Bekijk details

Van 16:00 tot 17:30 | Volendam

Zie het universum zoals nooit eerder; van olifanten tot de diepzee, van vulkanen tot het noorderlicht, van Los Angeles tot Mars. In Virtual Reality vlieg je de hele wereld over, kijk je bij een film achter de schermen en maak je in een handomdraai de mooiste kunstwerken.

do 04 nov

• Word een Lego-masterbouwer Bekijk details