Agenda activiteiten

• Kinderboekenweek Bekijk details

6 oktober 2021 t/m 17 oktober 2021 | Bibliotheek Waterland

Wat wil jij worden als je later nog groter bent? Boswachter, voetballer, vlogger, wetenschapper of toch liever goochelaar? Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

06 okt t/m 17 okt

• Het Schrijfcafé Bekijk details

Van 10:30 tot 12:00 | Purmerend

Kom proeven van het schrijverschap. Doe mee met deze inspirerende workshop vol oefeningen, gouden tips en schrijfadviezen. Na maanden van online meeten met de schrijfzusjes Eva en Renee Kelder kan dit Schrijfcafé weer plaatsvinden in de Bibliotheek.

• Feestelijke opening van het OntdekLAB Bekijk details

Van 13:00 tot 16:00 | Volendam

Tijdens de Kinderboekenweek start ook het OntdekLAB van Bibliotheek Waterland. Kan jij een robot programmeren? En wat zie jij door een VR bril? Doe mee met één van de mini workshops!

• Hoe word je boswachter? Bekijk details

16 oktober 2021 | Beemster & Purmerend

Wie zorgt er eigenlijk voor het bos? En hoe bescherm je planten, bomen en dieren? Onze Purmerendse boswachter ….vertelt je alles. Kom jij kijken?

• Hoe word je boswachter? Bekijk details

17 oktober 2021 | Beemster & Purmerend

zo 17 okt

• Hoe word je wetenschapper? Bekijk details

17 oktober 2021 | Purmerend & Landsmeer

Tijdens deze workshop van Mad Science leer je hoe een laboratorium werkt. Samen maak je een supergaaf slijm recept met de raarste chemicaliën. De workshop wordt afgesloten met een knallende chemische reactie!

zo 17 okt

• Schminkworkshop Halloween Bekijk details

18 oktober 2021 | Purmerend & Volendam

Nog even en het is Halloween. Laat je moeder schrikken met een echte nepwond. Hoe je dat doet leer je tijdens de schminkworkshop van Lenneke Bobeldijk.

ma 18 okt

• Spreekuur Digitale Overheid Bekijk details

Van 12:00 tot 16:00 | Elke week | Bibliotheek Purmerend

Je moet steeds meer dingen online regelen met de overheid zoals het aanvragen van zorgtoeslag of een afspraak maken bij de gemeente. Voor hulp hierbij kun je naar dit spreekuur.

wo 20 okt

• Word een Lego-masterbouwer Bekijk details

Van 16:00 tot 17:30 | Volendam

Vind jij het ook zo tof om met LEGO de mooiste bouwwerken te maken en vraag je je daarna wel eens af hoe cool het zou zijn als ze écht tot leven kunnen komen? Doe dan mee aan deze workshop, speciaal voor alle LEGO fans van 8 - 14 jaar. We leren je om de nieuwste LEGO WeDo sets te bouwen én programmeren.

wo 20 okt

• Zomerspeurtocht 'Wonen in de natuur' Bekijk details

24 juli 2021 t/m 24 oktober 2021 | Bibliotheek Waterland Purmerend

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar en heb je nog geen plannen voor de zomer? Doe dan in de zomervakantie mee aan de speurtocht ‘Wonen in de natuur’. De gemeente Purmerend en Bibliotheek Waterland hebben deze speurtocht speciaal voor jou gemaakt!

24 jul t/m 24 okt