Agenda 450 jaar op zoek naar de vrijheid

450 jaar vrijheid, verdraagzaamheid, verbondenheid, verscheidenheid

Tussen 1572 en 2022 liggen 450 jaar, en de waarden die toen werden bevochten, spelen ook nu nog: vrijheid, verdraagzaamheid, verbondenheid, verscheidenheid. Daarom herdenken, want 450 jaar vrijheid is het waard breed bij stil te staan.

Daarom ook bezinning, want de vrijheid van de één is niet altijd de vrijheid van de ander. Sterker, waar de één spreekt over vrijheid neemt de ander het woord onvrijheid in de mond. Daarom kennisdeling en gesprek over de universele waarden; verdraagzaamheid en verbinding in vrijheid en verscheidenheid.

• Wandeling door Edam 450 jaar vrijheid Bekijk details

Van 11:00 tot 12:00 | Bibliotheek Edam

Wandeling “ 450 jaar op zoek naar vrijheid, verdraagzaamheid, verbondenheid, verscheidenheid ”. In samenwerking met de VVV Edam organiseert de Bibliotheek een wandeling waarin duidelijk wordt gemaakt welke veranderingen er plaatsvonden na het jaar 1572.

wo 05 okt

• Schrijfworkshop - Wat betekent vrijheid voor jou? Bekijk details

Van 10:30 tot 12:00 | Bibliotheek Edam

Schrijfworkshop – voor iedereen die van schrijven houdt! Houd je van schrijven? Schrijf je altijd verhalen in je hoofd? Reserveer snel een plekje voor de workshop en laat je betoveren door je eigen pen!

za 29 okt

• Schrijfworkshop - Wat betekent vrijheid voor jou? Bekijk details