Actueel


Agenda activiteiten

 • Kinderboekenweek

  Wat wil jij worden als je later nog groter bent? Boswachter, voetballer, vlogger, wetenschapper of toch liever goochelaar? Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen...

  6 oktober 2021 t/m 17 oktober 2021

  Bibliotheek Waterland

  Bekijk details van Kinderboekenweek

 • Het Schrijfcafé

  Kom proeven van het schrijverschap. Doe mee met deze inspirerende workshop vol oefeningen, gouden tips en schrijfadviezen. Na maanden van online meeten met de schrijfzusjes Eva en Renee Kelder kan dit...

  zaterdag 16 oktober 2021, van 10:30 tot 12:00

  Purmerend

  Bekijk details van Het Schrijfcafé

 • Feestelijke opening van het OntdekLAB

  Tijdens de Kinderboekenweek start ook het OntdekLAB van Bibliotheek Waterland. Kan jij een robot programmeren? En wat zie jij door een VR bril? Doe mee met één van de mini workshops!

  zaterdag 16 oktober 2021, van 13:00 tot 16:00

  Volendam

  Bekijk details van Feestelijke opening van het OntdekLAB

 • Hoe word je boswachter?

  Wie zorgt er eigenlijk voor het bos? En hoe bescherm je planten, bomen en dieren? Onze Purmerendse boswachter ….vertelt je alles. Kom jij kijken?

  zaterdag 16 oktober 2021

  Beemster & Purmerend

  Bekijk details van Hoe word je boswachter?

 • Hoe word je boswachter?

  Wie zorgt er eigenlijk voor het bos? En hoe bescherm je planten, bomen en dieren? Onze Purmerendse boswachter ….vertelt je alles. Kom jij kijken?

  zondag 17 oktober 2021

  Beemster & Purmerend

  Bekijk details van Hoe word je boswachter?

 • Hoe word je wetenschapper?

  Tijdens deze workshop van Mad Science leer je hoe een laboratorium werkt. Samen maak je een supergaaf slijm recept met de raarste chemicaliën. De workshop wordt afgesloten met een knallende chemische reactie!...

  zondag 17 oktober 2021

  Purmerend & Landsmeer

  Bekijk details van Hoe word je wetenschapper?

 • Schminkworkshop Halloween

  Nog even en het is Halloween. Laat je moeder schrikken met een echte nepwond. Hoe je dat doet leer je tijdens de schminkworkshop van Lenneke Bobeldijk.

  maandag 18 oktober 2021

  Purmerend & Volendam

  Bekijk details van Schminkworkshop Halloween

 • Spreekuur Digitale Overheid

  Je moet steeds meer dingen online regelen met de overheid zoals het aanvragen van zorgtoeslag of een afspraak maken bij de gemeente. Voor hulp hierbij kun je naar dit spreekuur.

  woensdag 20 oktober 2021, van 12:00 tot 16:00

  Bibliotheek Purmerend

  Bekijk details van Spreekuur Digitale Overheid

Klik hier voor meer


Lezen wat Leo heeft gelezen?

Leo is bibliothecaris in ruste. Maar lezen en vertellen over wat hij las doet hij graag en aanstekelijk. Romans, kinderboeken, geschiedenis, sport, strips-zijn interesse is grenzeloos. Sinds 2019 schrijft hij maandelijks een Boekenblog voor de Bibliotheek Waterland.

Klik hier voor het blog

De Bibliotheek in je postvak?

Ontvang dan maandelijks onze nieuwsbrief. Hierin vind je acties, activiteiten en tips van de Bibliotheek. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte. Ben je (groot)ouder van een baby of peuter? Meld je dan aan voor de BoekStart nieuwsbrief.

Meld je aan de nieuwsbrief