Agenda activiteiten (online)

• Minecraft challenge #10 Bouw een huis

Iedere maand organiseren de BiebBouwers van de Bibliotheek een Minecraftchallenge voor kinderen tussen de 9 en 14 jaar.

3 maart 2021 t/m 22 maart 2021

Online

Bekijk details van Minecraft challenge #10 Bouw een huis

• Schrijversontmoeting: Simon Kuper over meesterspion George Blake

George Blake, geboren in Rotterdam is een van de bekendste dubbelspionnen uit de Koude Oorlog. De grote cineast Hitchcock werkte tot zijn dood aan een filmscenario over hem. Schrijver Simon Kuper schreef...

donderdag 11 maart 2021, van 20:00 tot 21:00

Online

Bekijk details van Schrijversontmoeting: Simon Kuper over meesterspion George Blake

• Het Schrijfcafé

Kom proeven van het schrijversschap. Schrijfcafé onder de inspirerend leiding van de auteurs Eva en Renee Kelder, met als speciaal thema Tweestrijd.

zaterdag 20 maart 2021, van 10:30 tot 12:00

Bibliotheek Purmerend

Bekijk details van Het Schrijfcafé

• Planeten en sterren

Speciaal voor nieuwsgierige kinderen zijn er nu mini-colleges. Reis mee en ontdek! Voor kinderen van 7 tot 10 jaar.

zondag 21 maart 2021, van 11:00 tot 12:00

Bibliotheek Purmerend

Bekijk details van Planeten en sterren

Klik hier voor meer

Verkiezingen

Op 17 maart 2021 worden de Tweede Kamerverkiezingen gehouden. Wij hebben een speciale Verkiezingspagina gemaakt met interessante links en boeken over politiek in Nederland.

Het Voorwoord van de Boekenweek

De Boekenweek is altijd een groots evenement voor boekhandel en Bibliotheken. De Boekenweek gaat niet door maar wel een Week vol Boeken. Met mooie leestips en online activiteiten.

Poezië

Dichters laat je inspireren

Poëzieboeken

Lezen wat Leo heeft gelezen?

Leo is bibliothecaris in ruste. Maar lezen en vertellen over wat hij las doet hij graag en aanstekelijk. Romans, kinderboeken, geschiedenis, sport, strips-zijn interesse is grenzeloos. Sinds 2019 schrijft hij maandelijks een Boekenblog voor de Bibliotheek Waterland.

Klik hier voor het blog

De Bibliotheek in je postvak?

Ontvang dan maandelijks onze nieuwsbrief. Hierin vind je acties, activiteiten en tips van de Bibliotheek. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte. Ben je (groot)ouder van een baby of peuter? Meld je dan aan voor de BoekStart nieuwsbrief.

Meld je aan de nieuwsbrief