Scoor een Boek!

Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen van groot belang. Daarbij helpt het als ze daar plezier aan beleven. Met die gedachte voert Bibliotheek Waterland, in samenwerking met FC Volendam, het project Scoor een Boek! uit. Een uniek leesproject voor leerlingen uit groep 5 en 6 van het primair onderwijs. Scoor een Boek! combineert lezen met sport, want… scoren kun je overal! 

Scoor een Boek!

Uniek leesproject

Leerlingen gaan tijdens Scoor een boek! tien weken lang hun best doen om zoveel mogelijk boeken te lezen (‘scoren’) in de klas. Voor elk gelezen boek plakt de leerling een sticker op de poster. Marco Tol van FC Volendam moedigt de kinderen aan, ook tijdens de Rust! Na 10 weken klinkt het Fluitsignaal. We tellen het aantal gelezen (strip)boeken in de klas. Aan het eind van het project wordt er voor de winnende klas een voetbalclinic georganiseerd, in samenwerking met FC Volendam. 

Rust

Waar: In de klas

Periode: Maart 2019

Duur: 30 minuten

Wat: Een medewerker van de Bibliotheek praat met de kinderen over de gelezen boeken en laat een motiverende videoboodschap zien.

 

Aftrap

Waar: In de klas

Periode: Februari 2019

Duur: 30 minuten

Wat: Een medewerker van de Bibliotheek komt in de klas om het project te introduceren en een videoboodschap te laten zien.

Fluitsignaal

Waar: In de klas

Periode: April 2019

Wat: Na 10 weken boeken 'scoren' is het tijd om het project af te sluiten. De winnende klas krijgt een voetbalclinic aangeboden door FC Volendam!

Voorproefje

Loop warm voor Scoor een Boek! En bekijk alvast de filmpjes van vorig seizoen.

Informatie & Aanmelden

Aanmelden voor het seizoen 2019 kan niet meer. Houd ons Jaaraanbod Primair Onderwijs in de gaten voor een nieuwe ronde. Of stuur een mailtje naar educatie@bibliotheekwaterland.nl