Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen van groot belang. Daarbij helpt het als ze aan lezen ook plezier beleven. Met die gedachte voert Bibliotheek Waterland, in samenwerking met FC Volendam, het project Scoor een Boek! uit. Een uniek leesproject voor leerlingen uit groep 5 en 6 van het primair onderwijs. Scoor een Boek! combineert lezen met sport, want… scoren kun je overal! 

Scoor een Boek! Op school...

Leerlingen gaan tijdens Scoor een boek! tien weken lang hun best doen om zoveel mogelijk boeken te lezen (‘scoren’) in de klas. Voor elk gelezen boek plakt de leerling een sticker op de poster. Marco Tol van FC Volendam moedigt de kinderen aan, ook tijdens de Rust! Na 10 weken klinkt het Fluitsignaal. We tellen het aantal gelezen (strip)boeken in de klas. Aan het eind van het project wordt er voor de winnende klas een voetbalclinic georganiseerd, in samenwerking met FC Volendam. 

Aanmelden voor het seizoen 2019 kan niet meer. Houd ons Jaaraanbod primair onderwijs in de gaten voor een nieuwe ronde. Of stuur een mailtje naar educatie@bibliotheekwaterland.nl

Scoor een Boek! thuiseditie

Thuis doelpunten maken en scoren? Vanaf donderdag 7 februari kun je een poster halen in de Bibliotheek en thuis doelpunten scoren.

Het hele gezin doet mee, ook papa en mama. Hang de poster thuis op en plak een bal (sticker) voor elke opdracht die je doet. De stickers kun je in de Bibliotheek ophalen.

Is je poster vol? Schrijf je e-mailadres en je postcode op de poster en lever hem in bij één van de vestigingen van Bibliotheek Waterland. Dit kan t/m woensdag 17 april 2019. Daarna verloten wij een leuk prijzenpakket.

Het Fluitsignaal

Scoor je ook een Boek?

Scoor een Boek in de Bieb

De Scoor een Boek experiences in de Bibliotheek Purmerend en Volendam zijn AFGELAST vanwege te weinig aanmeldingen.

Doe je ook mee? Marco Tol van FC Volendam zal je aanmoedigen!