Niet zo maar een feestje...

Een kinderfeestje in de Bibliotheek is niet zo maar een feestje... Het is een feestje dat in het teken staat van leesplezier en taalontwikkeling. Niet alleen de jarig job staat bij ons feestje centraal. Maar ook mooie, leuke en spannende boeken! 

 • Een eigen boek maken

  Met het programma Storybird kunnen kinderen zelf een digitaal boek maken. Kies een gebeurtenis, een hoofdpersoon en een einde. Voeg dit samen met de prachtige illustraties en je hebt een online boek dat je aan iedereen thuis kan laten zien.

  Als afsluiter worden er een paar van de boeken doorgenomen en speciaal aandacht besteed aan het boek van de jarige. Alle kids krijgen een schrijverscertificaat.

 • Pas op dit boek bijt!

  Spelen met letters en woorden, kijken, zoeken, fantaseren en tekenen. Zo wordt de Bibliotheek een plek waar altijd leuke en ook spannende dingen kunnen gebeuren!

  Interactief programma rond verschillende prentenboeken waaronder het leuk boek Pas op dit boek bijt!. Na afloop maken we een tentoonstelling van alle dingen die gemaakt zijn.

 • Beleef hoe het is om piraat te zijn...

  Dit feestje is voor kinderen die van avontuur houden en van slimme spelletjes. Er is flessenpost gevonden in de bieb. De Kleine Piraat vraagt om hulp. Kunnen de kinderen hem helpen de schat met diamanten, sieraden en oude munten terug te vinden?

  Na afloop van het feestje krijgen de kids een piratendiploma. Tenminste... als zij de Kleine piraat goed hebben geholpen.

Alle feestjes duren ongeveer 1,5 uur. Bij ieder feestje beginnen we met iets lekkers en een spelletje om de cadeautjes uit te pakken.

Kosten per deelnemend kind € 12,50, volwassen begeleiders gratis.