Formulierenbrigade Landsmeer

9 maart 2018, van 10:15 tot 12:00 | Elke week | Bibliotheek Landsmeer

Kosten: Op afspraak fblandsmeer@bibliotheekwaterland.nl

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Veel mensen vinden het moeilijk om zelf formulieren (van bijvoorbeeld overheden) in te vullen of begrijpen de brieven die zij ontvangen niet helemaal. Daarom kun je één per week langs bij de formulierenbrigade in de Bibliotheek.

De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen bij het invullen van formulieren of het lezen en begrijpen van brieven. Maar ook kunnen zij bijvoorbeeld helpen bij de uitleg van bijsluiters voor medicijnen.

De Formulierenbrigade is er voor iedereen die ondersteuning wenst bij het invullen van formulieren. Voorbeelden daarvan zijn: aanvragen van bijstand, vrijstelling van gemeentelijke belastingen en waterschapslasten, formulieren van het UWV e.d.. Het invullen van belastingformulieren behoort niet tot de werkzaamheden van de Formulierenbrigade. De Formulierenbrigade kan wel helpen met het verwijzen naar instanties die ondersteuning kunnen bieden.

De spreekuren van De Formulierenbrigade zijn wekelijks op vrijdag van 10.15 – 12.00 uur in de Bibliotheek Landsmeer, Calkoenstraat 27 (in het Dorpshuis) Wel even een afspraak maken via fblandsmeer@bibliotheekwaterland.nl