Formulierenbrigade Beemster

17 mei 2018, van 13:30 tot 15:30 | Elke week | Bibliotheek Beemster

Kosten: GRATIS en zonder afspraak

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Veel mensen vinden het moeilijk om zelf formulieren (van bijvoorbeeld overheden) in te vullen of begrijpen de brieven die zij ontvangen niet helemaal. Daarom kun je één per week langs bij de formulierenbrigade in de Bibliotheek.

De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen bij het invullen van formulieren of het lezen en begrijpen van brieven. Maar ook kunnen zij bijvoorbeeld helpen bij de uitleg van bijsluiters voor medicijnen.

De Formulierenbrigade is er voor iedereen die ondersteuning wenst bij het invullen van formulieren. Voorbeelden daarvan zijn: aanvragen van bijstand, vrijstelling van gemeentelijke belastingen en waterschapslasten, formulieren van het UWV e.d.. Het invullen van belastingformulieren behoort niet tot de werkzaamheden van de Formulierenbrigade. De Formulierenbrigade kan wel helpen met het verwijzen naar instanties die ondersteuning kunnen bieden.

De inloopspreekuren van De Formulierenbrigade en het Maatschappelijk werk in de Bibliotheek Beemster zijn iedere donderdag van 8.45 tot 10.30 uur. Het adres van de Bibliotheek is Tobias de Coenestraat 4 in Middenbeemster.