Walk & Talk

14 juni 2018, van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Purmerend

Kosten: GRATIS

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De maandelijkse koffiepauze voor werkzoekenden in de Bibliotheek. Netwerken, ervaringen delen en iedere maand een ander thema. Een ongedwongen bijeenkomst waarmee je weer een stapje dichter bij jouw droombaan komt.

Thema van de maand; De motivatiebrief

Steeds vaker wordt in vacatures gevraagd om een motivatiebrief gevraagd, maar wat is nu eigenlijk het verschil met een sollicitatiebrief? Er zijn veel overeenkomsten tussen een sollicitatiebrief en een motivatiebrief, het verschil zit hem in het doel van de brief. Bij een sollicitatiebrief ligt de nadruk op het toelichten van je werkervaring, kennis en vaardigheden om te onderstrepen waarom jij een geschikte kandidaat zou zijn voor de functie.De motivatiebrief schrijf je om uit te leggen waarom die functie jou aanspreekt, waarom juist jij geschikt bent voor die baan en waarom jij bij dat bedrijf wilt werken.

Met de motivatiebrief heb je meer ruimte om aan te geven wat jouw drijfveren zijn en kun je de lezer proberen te overtuigen waarom jij een leuke nieuwe collega zou zijn. De lezer wil weten wie je bent, wat je wilt bereiken en hoe.Tijdens de komende Walk&Talk gaan we oefenen met de motivatiebrief. De valkuil is namelijk om te veel standaardzinnen te gebruiken; “Ik heb een avontuurlijk karakter, ik deins niet terug voor een nieuwe uitdaging”. Beter is om concrete voorbeelden te gebruiken.

Femke en Danielle zijn de vaste gastvrouwen van de ochtend. Wil je ze iets vragen? Stuur een mail naar walkentalk@bibliotheekwaterland.nl

Blijf op de hoogte

Iedere maand een reminder voor de eerstvolgende bijeenkomst en het laatste nieuws over het thema? Meld je aan voor de Walk&Talk nieuwsbrief.