Boekpresentatie ALLEEN door Tim Voors

12 december 2018, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Volendam

Kosten: € 2,50 voor leden en € 5,00 voor niet-leden Bibliotheek Waterland

Tim Voors verlaat zijn gezin om in zijn eentje 4.286 km door Amerika te lopen. Hij schreef er een boek over, voor het grootste gedeelte in de Bibliotheek Volendam. Deze avond neemt hij je mee door de fysieke, mentale en spirituele fase van zijn tocht.

Een avonturier in de Bibliotheek

Tim Voors (1972),woont met zijn gezin in Broek in Waterland, is creatief director voor diverse bedrijven en een graag geziene keynote spreker.  Maar vooral loopt hij veel en graag.  Zijn reizen voeren hem dwars door Amerika op de Pacific Crest Trail (4.286 km), over de Te Araroa Trail in Nieuw Zeeland (3.000 km), naar de Japanse 88 Temples Trail (1.300 km) en langs verschillende routes door Spanje naar Santiago de Compostela. Voors schreef een boek over zijn voettocht van zes maanden over één van de mooiste en langste paden van de wereld, de Pacific Crest Trail. Het boek ALLEEN is in november uitgekomen bij uitgeverij Fontaine.

Het plezier van alleen zijn

Waarom verlaat een vader zijn gezin om in zijn eentje 4.286 kilometer door Amerika te lopen? Tijdens zijn tocht door adembenemende landschappen ondergaat Tim Voors intense angst, ervaart dat pijn ook voldoening kan geven, leert te genieten van het alleen-zijn en wordt het eindelijk leeg in zijn hoofd. Hij ontwikkelt een hartstochtelijke verhouding met de wildernis, sluit nieuwe vriendschappen en moet zich constant aanpassen aan de onvoorspelbaarheid van het weer en de natuur. In het rijk geïllustreerde reisverslag neemt Tim Voors je mee door de fysieke, mentale en spirituele fase van deze lange tocht.