De robots komen er aan! Lezing Volksuniversiteit

18 april 2018, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Purmerend

Kosten: € 5,00 voor leden en € 7,50 voor niet-leden Bibliotheek Waterland

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Dick Schafer van de Volksuniversiteit Amsterdam komt een lezing geven over Robotica.

Het is geen science fiction meer

Vliegtuigen hebben nu eigenlijk al geen piloot meer nodig om van A naar B te vliegen. In de VS worden robots ingezet om allerlei ingewikkelde operaties uit te voeren, zelfs operaties waarvoor ervaren chirurgen terugdeinzen. Robots werden al uitbundig gebruikt in fabrieken, en nu gaan ze ook slimme taken van mensen overnemen. Bestaat uw baan over vijf jaar nog?

Automatisering omvat het machinaal afhandelen van administratieve zaken en productie, inclusief het huidige bestellen via internet. Bij de komende robotisering zullen ook slimme menselijke taken door computers worden vervangen - dat zal nog meer banen gaan kosten. Er zijn wetenschappers die betogen dat de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie onvermijdelijk leidt tot super intelligente systemen die sneller en beter uitvindingen zullen doen dan mensen dat kunnen.

De laatste uitvinding van de mens; kunstmatige intelligentie!Hoe dacht men vroeger over computers, robots en kunstmatige intelligentie? Wat is er nu al mogelijk en wat brengt de toekomst?