Lezing Mounir Samuel

25 oktober 2017, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Purmerend, Tweede etage

Kosten: Gratis

Op 25 oktober komt Mounir Samuel naar de Bibliotheek in Purmerend om een interactieve lezing te geven over o.a. seksuele diversiteit en genderrollen. Mounir Samuel is politicoloog en opiniemaker en ging voorheen door het leven als Monique Samuel.

Hij schreef voor De Correspondent, Trouw, NRC Handelsblad, en levert regelmatig bijdrages voor de Groene Amsterdammer, waarvoor hij fly-in-correspondent Midden-Oosten en Noord-Afrika is. Hij werd bekend als vaste tafelgast bij Pauw & Witteman en schreef negen boeken. Voor zijn reisverhalen en reportages won hij de Dick Scherpenzeel Aanmoedigingsprijs voor grootste journalistieke talent van Nederland en Vlaanderen (2012) en de Lira Correspondent Prijs voor jonge correspondenten (2015).  De lezing staat in het teken van Purmerend Regenboogstad. In deze maand worden allerlei activiteiten georganiseerd rondom seksuele diversiteit.

Meer informatie over Mounir Samuel: www.mounirsamuel.nl/auteur/

Aanmelden via de website, deelname is gratis! 

Regenboogmaand in Purmerend

In Purmerend is dit jaar voor het eerst een Regenboogmaand. De hele maand oktober staat in het teken van LHBT. De sociale acceptatie van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders is een belangrijk onderwerp in de stad. De Regenboogmaand is een samenwerking van Stichting ReR, Stichting Transgenders Noord-Holland, Clup Welzijn, Bibliotheek Waterland, Filmhuis Purmerend, Theater de Purmaryn en de gemeente.