Kinderboek de magische pas

19 juni 2019, van 15:00 tot 16:00 | Bibliotheek Purmerend

Kosten: Vrij toegang

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Astrid Waernes (49) presenteert woensdag 19 juni haar kinderboek De Magische Pas in de Bibliotheek Purmerend. Het is niet zomaar een boek, maar een uitgave met iets extra's. Iets bijzonders, namelijk een magische pas. Een pas in de vorm van een pinpas.

Hoe werkt de Magische pas?

Door hem te gebruiken komen er op de pas allemaal leuke dingen te staan: mooie herinneringen, fijne gevoelens, hartenwensen of oplossingen voor problemen. Hoe meer je in dit boek leest hoe beter je begrijpt hoe het werkt. Wanneer het kind het dan moeilijk heeft, kan hij of zij de Magische pas gebruiken om weer in balans te komen. De kinderen kunnen hun Magische pas bij zich dragen, op een speciale plek bewaren of in het boek laten zitten. Zij kunnen ertegen praten, hem in hun handen houden of er gewoon naar kijken. 

Voor wie?

De Magische pas is een persoonlijk hulpmiddel dat uitsluitend bedoeld is voor het kind van wie het boek is. Evenals als volwassenen lopen zij tegen problemen op of blijven zij met zorgen zitten. De Magische pas kan hen helpen om grip op hun emoties of vervelende gedachten te krijgen en om hierover bij zichzelf te rade te gaan. Maar ook voor ouders en verzorgers kan het boek van meerwaarde zijn. Er staan veel herkenbare dingen in, het bevat tips hoe je het best kunt reageren op de emoties van je kind en bij het voorlezen zijn de verhaaltjes bij uitstek geschikt om met elkaar in gesprek te gaan. 

Aanmelden is niet nodig!