Informatieavond VoorleesExpress

25 juni 2019, van 19:00 tot 20:30 | Bibliotheek Purmerend

Kosten: GRATIS

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De VoorleesExpress zoekt nieuwe vrijwilligers in Purmerend en daarvoor is er een informatieavond georganiseerd. Je kunt vrijblijvend informatie krijgen en een indruk krijgen van het werk.

Wat is de VoorleesExpress?

De VoorleesExpress van de Bibliotheek is aangesloten bij een landelijke organisatie die de taalontwikkeling van kinderen stimuleert en de taalomgeving thuis verrijkt, door wekelijks bij gezinnen voor te lezen. Er zijn nieuwe vrijwilligers nodig voor gezinnen in Purmerend waar het voorlezen niet vanzelfsprekend is.

Wat doet een vrijwilliger?

Twintig weken lang komt een vrijwillige voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. De vrijwilliger introduceert het voorleesritueel bij het gezin, speelt (taal)spelletjes en legt contact met de ouders. De ouders krijgen handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en kinderen op andere manieren te stimuleren in taal. Samen wordt er gezocht naar een aanpak die past bij de ouders en het kind.Voorlezers mogen hun voorkeur opgeven voor welke dag en welk tijdstip en zij worden tijdens het traject begeleid.  Sommige voorlezers gaan na afloop van een traject door met een volgend gezin, andere stoppen na een half jaar of gaan pas in een volgend jaar weer verder.

Laat je informeren

Iedereen die meer wil weten over deze dankbare taak als  voorleesvrijwilliger kan zich vrijblijvend aanmelden. Stuur een mail naar voorleesexpress@bibliotheekwaterland.nl. Kun je deze avond niet maar wil je wel meer informatie? Dan kun je ook een mailtje sturen en dan maken we een aparte afspraak.

Meer over het landelijke project www.voorleesexpress.nl.