Genealogie Workshop Volendam

17 januari 2019, van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Volendam

Kosten: € 7,50 voor leden en € 10,00 voor niet-leden Bibliotheek

De Volendamse Jan Schilder (Jintje Vik) en Arisje Schilder (Aris van Frerik) en hun kinderen in 1935.  Foto Waterlands Archief, Fotoclub Volendams Verleden, WAT006004954

Twee bijeenkomsten over hoe je zelf thuis genealogisch onderzoek kunt doen. De tweede bijeenkomst voorbeelden uit de praktijk met Volendamse families.

Geneologisch onderzoek Volendamse families

Mathilde Kors is archivaris bij het Waterlands Archief. Van haar krijg je een introductie over het zoeken in digitale bronnen naar genealogische gegevens. Voor Volendamse families kom je als snel terecht bij het Waterlands Archief. Inmiddels zijn er al vele genealogische bronnen gedigitaliseerd en gemakkelijk thuis te raadplegen.

In de tweede helft van de eerste les kun je zelf met behulp van tablets zelf oefenen met het digitaal zoeken naar informatie over je familie.

De tweede bijeenkomst is op donderdag 7 februari van 10.00 - 12.00 uur. Dan vertellen Jan Schilder (Vik) en Evert Koning over de praktijk van het genealogisch onderzoek naar de Volendamse familie Schilder. Dit doen zij aan de hand van een presentatie met foto's van voorouders en van gevonden akten. De tweede bijeenkomst is ook los te boeken Klik hier.