Cultuurparade

15 september 2019, van 12:00 tot 16:00 | Bibliotheek Purmerend

Kosten: GRATIS

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Deze zondag kan jong en oud op 8 locaties in Purmerend voorproeven van alles wat er het komend seizoen te doen is op het gebied van (amateur) kunst, dans, muziek, theater. In de Bibliotheek kun je deze zondag weer naar de Escaperoom of spellen spelen, naar de peuteryoga, luisteren naar muziek en meer...

Kijk! Er zweven hier gedichten om je heen! - Tussen 12.00 - 16.00 uur

Gedichten willen niet altijd in boeken wonen. Soms vliegen ze liever vrij rond. Met de app Wolk kun je ze in de Bibliotheek zien en lezen. Je staat ineens in een wolk van poëzie! Download Wolk gratis bij Google Play of in de App Store. Scan het beeld in de Bibliotheek en stap op jouw wolk. Wolk de gedichten app kun vanaf de cultuurparade tijdens de openingstijden van de Bibliotheek gebruiken.

 

Escape room en Spellenmiddag - Tussen 12.00 - 16.00 uur - Plek 2e etage

In samenwerking met Mark Hoeppe van Spellen Event Purmerend is er weer een super spannende escaperoom gemaakt waarin je binnen 20 minuten met behulp van boeken, slimheid en parate kennis de kraak van de eeuw kunt zetten. Ook zijn er leuke, spannende en vooral geen kinderachtige spellen te spelen. Niet digitaal maar rond de tafel met andere liefhebbers.  (vanaf 14 jaar).

De Escaperoom heeft vrij toegang, je kunt kijken of je terecht kunt of je ter plekke opgeven en wachten op een plek

Spellenmiddag is iedere 2e zondag van de maand in de Bibliotheek Purmerend en vandaag tijdens de openingsuren.

Thea Taal; Prinsen en Prinsessen - Start 13.00 uur - Plek 1e etage

Thea Taal komt samen met haar knuffelaap meneer Apenstaartje naar de Bibliotheek Purmerend om met kinderen van 4 t/m 8 jaar te lezen, te knutselen en te zingen. Iedere maand is er een ander thema en deze eerste zondag is het thema Prinsen en Prinsessen. Thea Taal komt zelf verkleed als prins en hoopt dat de kinderen zich ook zullen verkleden.

Thea Taal is iedere 1e zondag van de maand.

Vrouwenensemble Waterland – 14.30 -14.50 uur – begane grond

Onder leiding van dirigent en inspirator Lorenzo Papolo zingt het Vrouwen Ensemble Waterland hoofdzakelijk klassiek repertoire (in de breedste zin van het woord).

Optreden i.k.v Cultuurparade Purmerend

Prentenboek & Yoga – Start 15.10 uur - 1e etage

De Bibliotheek laat zien hoe leuk en verrassend voorlezen aan peuters is en wat je nog meer kunt doen om spelenderwijs taal te ontdekken. Prentenboek & Yoga is een knusse voorleesactiviteit voor kindjes van 2 tot 4 jaar en hun (groot)ouders. Er wordt voorgelezen maar daarna gaan de kinderen het verhaal bewegen onder leiding van yogadocent Jacqueline Huiberts.

Prentenboek & Yoga is iedere 3e zondag van de maand.