Boekenshow XL

20 september 2018, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Purmerend

Kosten: Gratis maar wel even aanmelden

Maak kennis met heel veel kinderboeken in een zeer korte tijd!

Samen met Boekhandel Het Leesteken in Purmerend organiseren we dit jaar weer een Boekenshow XL. Want ook kinderen die zeggen een hekel te hebben aan lezen kun je helpen met een gericht advies. Een mooi, leuk of spannend boek waarmee je aansluit op de interesse en het niveau van het kind. Maar hoe blijf je op de hoogte als er jaarlijks honderden nieuwe kinderboeken uit komen?

Dit is een goed begin van het nieuwe schooljaar!

Meld je aan via educatie@bibliotheekwaterland.nl of bel met 0299-454073

Het programma

Wij laten je in een sneltreinvaart veel zien. Voorleesboeken voor in de klas, bekroonde boeken, boeken rond actuele thema’s, boeken voor moeilijke en makkelijke lezers en nog veel meer. Maar we hebben meer die avond: de jonge illustrator Tjarko van der Pol vertelt over zijn werk en Jan Lenders van uitgeverij Luitingh-Sijthoff vertelt over hun nieuwste kinderboeken. Kortom, deze avond mag je niet missen. En al die mooie boeken kun je natuurlijk meteen lenen in de Bieb of kopen bij de boekhandel!

Tjarko van der Pol

Wie zich als tienjarig jongetje verwondert over de schoonheid van een tafelklok of de kunstig opgebouwde vleugels van een bromvlieg, ja, die heeft een oplettend oog. Dat oog is kunstenaar/illustrator Tjarko van der Pol nooit meer kwijtgeraakt. Onverschilligheid en zinloosheid bestaan niet in zijn universum. Want: ‘Pas als je inzoomt, zie je hoe mooi de dingen zijn".