Vrouwendag actie Amnesty

9 maart 2018, van 15:00 tot 16:00 | Bibliotheek Edam

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag houdt Amnesty een handtekeningenactie voor Azza Soliman uit Egypte.

Azza Soliman uit Egypte komt op voor vrouwen die slachtoffer zijn van marteling, huiselijk geweld of verkrachting. In Egypte is dit voor de autoriteiten een doorn in het oog. Azza is al verschillende keren gearresteerd, ze wordt voortdurend lastiggevallen en door de regering in de gaten gehouden, geïntimideerd en in een kwaad daglicht gesteld. Kranten en televisiezenders bestempelen haar als ‘vijand van het volk’.

Nu ligt ze weer onder vuur en kan 15 jaar gevangenisstraf krijgen voor verzonnen aanklachten. Bovendien heeft ze een reisverbod. Door middel van de handtekeningen wordt de president van Egypte opgeroepen alle aanklachten tegen Azza onmiddellijk in te trekken. We sturen ook groetenkaarten naar Azza om deze dappere vrouw een hart onder de riem te steken

Landelijke collecte

Amnesty International houdt in 2018 weer een landelijke collecte. Ook in onze gemeente zullen van 11 tot en met 17 maart 2017 de collectanten de straat op gaan. Amnesty is onafhankelijk, onpartijdig en en niet gebonden aan enige regering, politieke ideologie, religie of economisch belang. Amnesty wordt voornamelijk gefinancierd door giften van leden en donateurs, en door inkomsten uit de landelijke collecteweek.

De Collecteweek is daarom enorm belangrijk voor Amnesty International. Voor meer informatie, zie de website: www.edamvolendam.amnesty.nl of bel naar Ans Meerman, tel. 0299-367058 of Henny de Boer, tel 0299-362441.