Prentenboekenyoga

15 oktober 2017, van 14:30 tot 15:30 | Bibliotheek Purmerend

Kosten: GRATIS

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Vroeg beginnen met voorlezen loont! Daarom laat de Bibliotheek ouders zien hoe leuk en verrassend voorlezen aan peuters is en wat je nog meer kunt doen om spelenderwijs taal te ontdekken. Dit keer komt yogajuf Jacqueline Huiberts demonstreren hoe je ook een boek kunt beleven.

Peuteryoga

Voor kinderen vanaf 3 jaar en hun ouders verzorgt Jacueline een yogales rond een prentenboek. Eerst wordt het boek voorgelezen en daarna beleven de kinderen het boek nogmaals op een betoverende wijze.

De yogales bevat yogahoudingen, beweegspelletjes en ontspanningsmomenten voor de kinderen en de ouders.

Iedere derde zondag van de maand is er nieuwe knusse voorleesactiviteit voor kindjes van 2 tot 4 jaar en hun (groot)ouders; De Peuterparty. Er wordt voorgelezen met behulp de Kamashibai, het speciale vertelkastje waarvan kinderen altijd een tikje nieuwsgierig door raken. Om het gevoel voor taal spelenderwijs te ontwikkelen gaan de peuters ook aan de slag met schaartjes, lijm en papier en worden er liedjes gezongen. Iedere zondagmiddag is er een speciaal thema.

 

Een nieuwsbrief met uitnodiging

Iedere maand een goede tip of truc voor voorlezen met je kind én een reminder voor de eerstvolgende Peuterparty. Super makkelijk dus meld je aan!