Training ouders in de schoolbibliotheek

8 november 2019, van 09:30 tot 12:00 | Bibliotheek Purmerend

Kosten: € 10,= per deelnemer

Een uitgebreide schoolbibliotheek vergroot het leesplezier op school. Hoe zorg je dat de vrijwilligers in de schoolbibliotheek goed geïnformeerd zijn over hoe een volwaardige bibliotheekvoorziening gerund moet worden?

Haalbaar voor iedere school

Voor de schoolbibliotheek is een belangrijke rol weggelegd. Een actueel aanbod dat bestaat uit allerlei genres, van strips tot informatie, van poëzie tot fantasy, prikkelt kinderen tot lezen. Maak een einde aan verouderde collecties en verstofte planken. Met onze hulp kan elke school beschikken over een actueel en divers boekenaanbod en goed geïnformeerde hulpouders. Wij geven je graag advies over het onderhoud en beheer van de schoolbibliotheek, het schrijven van een collectie plan of kunnen je helpen bij het saneren van de collectie. 

Ouders wegwijs maken in de schoolbibliotheek

Ouders spelen een cruciale rol in schoolbibliotheken. Vaak vormen zij de intermediair tussen kinderen en materialen. Niet alleen leerkrachten, maar ook de ouders kunnen kinderen enthousiast maken voor lezen en zo bijdragen aan het leesklimaat op school. Kennis van aantrekkelijke, actuele kinderboeken, maar ook meer weten over leesmotivatie en kennis van zoek- en kiesgedrag van kinderen is van belang. In deze training, speciaal voor ouders die helpen in de Bibliotheek op school, komt dat allemaal aan bod.

onderwerpen in de training:

  • Het actuele jeugdboekenaanbod en criteria voor goede boeken
  • Het belang van vrij lezen en leesplezier
  • Functies van kinderboeken
  • Hoe kiezen kinderen?
  • Leesmotivatie en struikelblokken bij het lezen
  • Kinderen helpen met vragen

Meld je aan

Meer weten of direct maar aanmelden? Dat kan via educatie@bibliotheekwaterland.nl