Read2Me

12 oktober 2018 t/m 25 mei 2019 | Voorrondes in Bibliotheek en school

Kosten: GRATIS

Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers van het voortgezet onderwijs waarmee het lezen onder jongeren in het voortgezet onderwijs wordt bevorderd.

Voorleeswedstrijd

Deze voorleeswedstrijd voor de brugklas is al jaren een groot succes. Sinds het ontstaan van Read2Me! vanuit een Brabantse pilot in schooljaar 2009-2010 is het aantal deelnemende scholen enorm gestegen. Inmiddels doen er landelijk meer dan 1040 klassen mee van 165 middelbare scholen, een fantastisch aantal!

Hoe ziet de wedstrijd er uit?

De wedstrijd wordt georganiseerd in vier rondes:

1.  Op school niveau. (december/januari)

2.  Op lokaal niveau in het werkgebied van de bibliotheek met de vo-scholen. (februari)

3.  Op provinciaal niveau met alle deelnemende bibliotheken. (maart/april)

4.  Op landelijk niveau met (bijna) alle provincies. (mei)

De leerlingen kunnen kiezen uit een ruim aanbod van jeugdboeken. Het lezen van boeken uit de cultuurhistorische canon en de Jonge Jury wordt door ons aangemoedigd, maar de leerling mag in de voorrondes ook een ander boek kiezen als dit beter past bij hem of haar. Voor de landelijke finale geldt één voorwaarde: het boek moet passen bij de vensters van de historische canon. 

Vraag het ons

De Bibliotheek kan zorgen dat jouw leerlingen mee kunnen doen en helpen je ook aan literatuurtips. Stuur een mail naar educatie@bibliotheekwaterland.nl om te laten weten dat je belangstelling hebt.