Boekje erbij..?

Online meeting voor leerkrachten uit het primair onderwijs over het nieuwe jaaraanbod van de Bibliotheek, de leukste nieuwe (voorlees)boeken en inspiratie van een kinderboekenduo Maranke Rinck en Martijn van der Linden.

Boekje erbij..? Waarbij? Bij jouw lessen natuurlijk! Ontdek wat de Bibliotheek allemaal voor jouw school/klas kan betekenen. De Bibliotheek heeft ook voor volgend schooljaar weer prachtige programma's voor jullie klaarstaan in de webshop. Tijdens deze online meeting vertellen we je alles over ons nieuwe jaaraanbod, maar ook over de leukste nieuwe (voorlees)boeken en raak je nog eens extra geïnspireerd door Maranke Rinck en Martijn van der Linden!

Je kunt je GRATIS aanmelden met je collega's voor een meeting op:  

  • donderdag 27-05-2021 van 15.30 tot 16.30 uur
  • maandag 31-05-2021 van 20.00 tot 21.00 uur

Het inspiratie duo

Sinds 2019 schrijft Maranke en illustreert Martijn de populaire, grappige serie over een maiskorrel met driftbuien: Bob Popcorn, genomineerd voor de Prijs van de Nederlands Kinderjury en winnaar van het Apeldoorns Uiltje. Bob is erg geliefd bij kinderen van 6 t/m 9 jaar en stimuleert kinderen om lekker te lezen. Het is grappig, spannend, met korte zinnen en veel tekeningen. 

Maranke Rinck

Maranke Rinck schrijft prentenboeken, voorleesverhalen en leesboeken voor kinderen in de onder- en middenbouw van het basisonderwijs. Samen met haar man, illustrator Martijn van der Linden, maakte ze veel prentenboeken zoals: Ik voel een voet!TangramkatKnikkeruil en een prentenboek op rijm: SuperSint, over de heldendaden van Sint-Nicolaas.

Maranke komt graag op bezoek bij kinderen en volwassenen. Ze leest interactief voor en geeft inspirerende workhops die aansluiten bij haar boeken. Ze vertelt over verhalen verzinnen en schrijven. En over hoe dat nou gaat in de praktijk: een kinderboek maken, daarbij maakt ze gebruik van allerlei leuke materialen.

Martijn van der Linden

Martijn van der Linden kreeg al voor zijn afstuderen aan de kunstacademie van Rotterdam zijn eerste illustratieopdracht. Hij maakt illustraties voor omslagen, eerst voor boeken van uitgeverij Lemniscaat, later ook voor andere uitgeverijen. Zijn boeken verschijnen in meer dan 12 landen en wonnen verschillende prijzen zoals de Golden Parent's Choice award en de Goldfinch award, een certificate of honour (IBBY) en leespluim voor het prentenboek Ik voel een voet!

Het boek Winterdieren werd beloond met de Gouden Griffel. Cheffie is de baas ontving een zilveren griffel en Jonas en de visjes van Kees Poon kreeg een vlag en wimpel. In 2011 was Martijn één van de juryleden van de Max Velthuijs-prijs en in 2014 illustreerde hij het kinderboekenweekgeschenk 60 spiegels, geschreven door Harm de Jonge.

Martijn van der Linden illustreert ook voor tijdschriften en maakt ook autonome kunstwerken.